Utlandsstudier

Om man vill åka till Medelhavet är ett tips att åka i början av september, när alla går tillbaka till jobb och skola. Det är då priserna sjunker oerhört mycket och man kan göra ett kap på resor. Om man har möjlighet att åka då så är det att rekommendera.

Med tanke på oroligheterna i både Turkiet och Grekland återstår endast Italien, Kroatien och Spanien som resmål för de flesta svenskar som är extra försiktiga och måna om sin säkerhet. Spanien och Italien är mer traditionella resmål för den genomsnittlige svensken. Därför bör man pröva på något nytt och åka längre söderut i Europa. Kroatien är de tusen öarnas land och här finns massor med olika upplevelser. Beroende på hur mycket tid och pengar man vill lägga så kan man uppleva det mesta. Många väljer att åka till Dubrovnik och uppleva stadens fantastiska kultur. 1979 blev Dubrovnik antaget i världsarvslistan från Unesco. Upplev de fantastiska murarna och gamla stan innanför murarna. Här spelas även en av världens mest populära serier in, Game of Thrones.

Förutom Dubrovnik finns ett flertal andra nämnvärda ställen att besöka. Exempelvis om man vill ha en storstadskänsla så är Split att rekommendera – som också är en känd stad för utlandsstudier. Det är Kroatiens näst största stad och bjuder på det mesta man kan önska sig. Det finns även en del andra små byar runtomkring som man tillfälligt kan bo i om man inte vill ha stöket nära och runt om kring sig. Då kan man hålla sig till sin mindre by på dagarna, bada och sola i lugn och ro, för att sen på kvällen åka ut till storstan. Här hittar man oerhört fina uteserveringar, ett rikt nattliv, en fantastisk shopping och en massa adrenalingivande aktiviteter. Exempelvis kan man hoppa bungee jump, hoppa med fallskärm, åka jetski, glida ned från linbanan från bergen och en massa andra spännande och givande aktiviteter.